Снимка: Pixabay Историята привлече вниманието на властите.Сметките на мъжа са били

...
Снимка: Pixabay Историята привлече вниманието на властите.Сметките на мъжа са били
Коментари Харесай

Мъж два пъти печели милиони от лотарията в рамките на един месец

Снимка: Pixabay
Историята привлече вниманието на управляващите.

Сметките на мъжа са били краткотрайно блокирани до момента в който тече следствие. 

Спечелването на три милиона евро от лотарията е шанс, само че това с разлика от единствено двадесет дни би трябвало да е най-близкото нещо до намирането на игла в купа сено. Този ексклузивен случай е с бразилец, който живее в Италия: късметлия, който даже е разследван от управляващите. Късмет ли е това или машинация?

Самоличността на основния воин на тази история остава скрита, само че той е мъж от Бразилия, на четиридесет години и живее в Италия от три години. До предишния февруари той си изкарвал прехраната като зидар: какво се случва, с цел да го напусне в строителния бранш? Богинята Фортуна му се усмихва два пъти за двайсет дни, разказва БГНЕС.

На 4 февруари той купува билет от
лотарията „ Gratta e vinci “ („ Изтъркай и завоюва “) в магазин за цигари в Модена, който печели един милион евро. Три седмици по-късно той опита още веднъж шанса си на същата игра, само че този път купува билета в Гарда: дребна община, ситуирана покрай Верона. Колкото и необикновено да наподобява, той също беше награден... с по-висока цифра: два милиона. Според изчисленията, след заплащането на налози, общият размер на двете награди ще възлезе на 2,5 милиона евро.

Историята привличе вниманието на управляващите. Както оповестява „ Corriere della Sera “ бразилецът е обвинен в машинация: когато отива в банката, с цел да вземе втората премия, той твърди, че скоро ще се върне, с цел да направи същото с трета премия, която ще бъде пет милиона евро.

Никой не знае дали това е смешка или предизвестие, по тази причина прокуратурата на Верона стартира следствие, с цел да наблюдава финансовите му придвижвания. Икономическата полиция „ Guardia di finanza “ предизвестява, че щастливият бразилец е направил превод от 800 000 евро по сметка в неговата страна и още 80 000 евро на собствен прочут в Италия.

Италианското правораздаване блокира сметките му, тъй като подозира, че той пере пари, защото от тяхна позиция е малко евентуално да завоюва две награди с разлика от двадесет дни. Всичко сочи към обстоятелството, че бразилецът може да бъде част от група, която е била разследвана по-рано: основното би било да знаят къде се продават печелившите билети.

След двумесечно следствие обаче, прокуратурата на Верона изключи участието в тази организация и стигна до заключението, че няма машинация: разследваният човек е просто огромен късметлия. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР